BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS »

Monday, 8 March 2010

Buta.

Aku dihina, aku dicaci, aku dikutuk. Bukan ku pinta, bukan ku inginkan begini. Tapi mungkin anugerah tuhan aku jadi begini.

Aku buta. Ya, buta. Apa yang aku lihat hanya hitam, gelap. Orang lain boleh kenal warna biru, hijau, perang, merah, pink. Namun, aku hanya kenali warna hitam.

Aku bukan dilahirkan buta, tapi buta ini bukan ku pinta. Aku dahulu tahu apa warna rumput, langit, laut, tanah. Namun, setelah aku mengalami kemalangan semua itu hilang.

Aku berusia 18 tahun ketika itu. Baru habis SPM. Baru kenali apa itu cinta. Cintaku bermula dengan seorang wanita bernama Wanie. Aku sangkakan dia seorang yang lemah-lembut, baik hati, peramah. Namun itu hanya sangkaan ku.

Aku keluar bersama seorang rakan perempuan ku, Elli. Kawan sekolah rendah ku. Jiranku. Hanya kawan biasa. Namun, bukan itu apa yang Wanie sangka. Dia mula berubah. Sikapnya bertukar sama sekali. Dia menjadi ganas, dan aku mangsa.

Ketika keluar bersamanya, aku cuba menerangkan hubunganku dengan Elli. Namun, dia tak dengar. Malah, dia menyembur mataku dengan perfume yang pernah aku belikan untuknya. Aku tak menyangka, hadiah bertukar senjata.

Mataku pedih, rasa seperti dibakar. Doktor cakap mataku telah buta. Aku kaku. Dia gila.

Namun, aku pasrah atas apa yang terjadi. Mungkin ini dugaan terhadapku. Mungkin ini ada hikmahnya. Every action there is a reaction.

Aku kini banyak berubah. Aku luangkan masa mendengar ayat-ayat Al-Quran. Aku tak boleh membaca, namun bukan penghalang aku menghafalnya. Mungkin inilah hikmahnya. Aku dapat lari dari sifat materialistik, sifat keduniaan, dan fokus akan akhirat.

I'm Back



Wah, penatnya. Td kul 5.40 pm bru smpi UiTM Shah Alam, baru lik dr bentong, pahang. aku kena camp kat sne, mmg terbaek. Tmpt dy ok la, just xd coverage tepon. Saket atie kot. Nway, kewajipan sebagai seorang pelajar kne la pergi. Ktrg grak kul 4.30pm arie jmat (janji kul 2.30 tp kul 4.30, gle 2 jam tgu). Smpi kul 7.45pm kt bentong n kne naek looooriiiii kalo nk msuk eco resort coz bas xlpas nek atas. Dok dgr ceramah n ldk dr paksu smpi arie ahad. Air da r sejuk gle bab, sep bek aku da bese mandi air sejuk nie, name pon umah kt KKB kn. So td ktrg grak kul 4.30pm, xd la lme sgt journey to UiTM ktrg. Thanx 4 those yg tolong amek aku kt dc td n thanx 4 ur concern. Kepada kengkawan baru, tego-tego la kt fak t ea. Chaa~


Saturday, 27 February 2010

Bad!!!

Haih, nape bad mood semacam je nie. Da la lme x kuo ngan dy, then aku bad mood plak. Xpe la, mmg aku slalu cmnie kn. Xpe, i'll do wat i do best; majok n being nobody. Dy kn mmg bgus wat 2 things; ignoring handphone n sleep. Aku x kesah da r, yg pntg dy hepi. Kalo aku xd dy hepi pon aku x kesah, sbb sumenye salah aku. Bkn la aku nk salahkan sesape, tp mmg silap aku jugak la kan. Nway, kalo dy bce bnd nie aku just nak ckp I'm sorry for all i've done.

Wednesday, 24 February 2010

Rasa Sayang hei!!

Today is 24th February, 10 days after my last post. Nothing interesting happened yet to me, waiting for something that really keep me going. However, last night was a blast. It does not happened to me, but to Emi. Yesterday was his birthday, so as usual we prepared ourself to celebrate it. They prepared a pile of water from an unknown source with something disgusting in it, and yes it smell like shit. There were eggs, flour, budu(yes, kelantan mari), and it all went to Emi. First he's hiding in the toilet, but after they persuade him, he's pasrah with the upcoming event. They push him into the toilet and sing a birthday song before smashing the eggs, showering him with budu, flour, and last but not least the pile of devil. It smells horrible, Emi was vomiting after being showered. It was fun and disgusting at the same time, the smell of the pile of devil make me had a headache. So, last night was an early night for me. Bdw, Happy Birthday Emi.

video

Sunday, 14 February 2010

Yes!

Yes, smpi jugak aku kt umah yg ku sygi beralamatkan No 197 Taman Juta 44000 Kuala Kubu Bharu Selangor. Aku gerak kul 8.45 n smpi lam kul 10.20 pg td, non stop 2. Da r bwk skuter, pnt gle bdn. Ble r nk dpt yamaha fz 150i, kalo dpt mmg setengah jam je la smpi umah. Nway, mlm td hajatku tak kesampaian. Ingt nk anta, tp tetibe je ujan. Aku pon tetibe je r tension, melepas je ase. Sepbek ad num taxi, dpt aku anta dy nek teksi je. Tp aku x ekot, dwet xd. Naseb bek smpt smpi stsn bs, pkck 2 mmg pndi crik jln short cut r. Thanx pkck yahya(name driver taxi 2, agaknye). Aku tyme 2 da kt umah da, mnggu je dy grak. Pas bs dy da jln, aku bantai tdo smpi kul 7 lbey td. Tgk kt phone ad msg dr dy, ckp dy da smpi kul 4.30 da. Syukur, sepbek xd pe2. So pengajarannya di sini, gunakanlah jalan raya dengan berhati-hati, ingat orang yang menyayangi anda. ;]

Wednesday, 10 February 2010

Telur!!!!!!!!

Huhuhu, sape x terkejut kalo smpi2 umah jerk dak2 ngah men kejo2. ingt gado ke pe, upe-upenye nga celebrate burfday amirul. mmg happening kot mlm 2, dkt sa2 papan gak telur hbis. tyme 2 dowg nga wat bbq, so alang2 smbut skali r burfday dy. pas 2 ad jgak kek chocolate indulgence n new york cheese cake, mmg muak kot mkn. tyme mkn 2 pon dak2 leh bantai men bling telur g, sep bek ak xkne telur sesat. kalo kne mmg saket r nk bsuh, huhuhu.



Sunday, 7 February 2010

Happy Birthday cyunk!!!




Wah, mlm td smbut burfday cyunk kt umah aku. alang2 ade bbq bek trus je smbut, tul x. b4 dat ktrg g i-city, mmg siyes siyes weh lawo. rugi r kalo korg xg, berbaloi kot. nway, back to the story. aku bwk dy jln2 kt si2, mmg aku terpegun r. dy sbb da pnh pegi kn sbb 2 xnmpk terpegun sgt, hehehehe. pas 2 ktrg jln g bhgn blkg i-city 2, ad lg pkok2 nie. dy wt cm snowing plak, wt kt blik aircond. sgt lawa weh, aku da brape kali ckp lawa mmg aku xtau r. aku kalo nk bwk korg sume mmg xleh r, nek skuter je kot aku. korg pndi2 r adjust kete bwk g s.alam, t aku guide r. tp dtg mlm ea, mmg lawo. kalo dtg siang dy x bkak pkok 2, nk jimat electric la ktekn. nway, after dat aku blik umah amek kete n amek lg 2 org dak2 claz aku, pas 2 bru g lik umah aku. smpi2 aku knalkn la geng2 aku kt awek aku, dowg cm ok jerk. tp ad la segan2 skit, bese r tuh. ayam mlm td mmg bertimbun kot, mkn xjgak. da r bau pelik, aku pg td bru pasan. muahahahaha, aku mmg kaki bedal. pas kul 12 2 aku n kwn2 ku nyanyikn lagu burfday kt awek aku, sepbek da sttg ngan dowg. thanx a lot frenz, u r my brothers till death. pas 2 bru aku anta awek aku lek, kul 1lbey gak r. aku ase sgt hepi coz tgk mlm td awek aku hepi jerk, sejuk je hati. i love u so much cyunk..