BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS »

Monday, 8 March 2010

Buta.

Aku dihina, aku dicaci, aku dikutuk. Bukan ku pinta, bukan ku inginkan begini. Tapi mungkin anugerah tuhan aku jadi begini.

Aku buta. Ya, buta. Apa yang aku lihat hanya hitam, gelap. Orang lain boleh kenal warna biru, hijau, perang, merah, pink. Namun, aku hanya kenali warna hitam.

Aku bukan dilahirkan buta, tapi buta ini bukan ku pinta. Aku dahulu tahu apa warna rumput, langit, laut, tanah. Namun, setelah aku mengalami kemalangan semua itu hilang.

Aku berusia 18 tahun ketika itu. Baru habis SPM. Baru kenali apa itu cinta. Cintaku bermula dengan seorang wanita bernama Wanie. Aku sangkakan dia seorang yang lemah-lembut, baik hati, peramah. Namun itu hanya sangkaan ku.

Aku keluar bersama seorang rakan perempuan ku, Elli. Kawan sekolah rendah ku. Jiranku. Hanya kawan biasa. Namun, bukan itu apa yang Wanie sangka. Dia mula berubah. Sikapnya bertukar sama sekali. Dia menjadi ganas, dan aku mangsa.

Ketika keluar bersamanya, aku cuba menerangkan hubunganku dengan Elli. Namun, dia tak dengar. Malah, dia menyembur mataku dengan perfume yang pernah aku belikan untuknya. Aku tak menyangka, hadiah bertukar senjata.

Mataku pedih, rasa seperti dibakar. Doktor cakap mataku telah buta. Aku kaku. Dia gila.

Namun, aku pasrah atas apa yang terjadi. Mungkin ini dugaan terhadapku. Mungkin ini ada hikmahnya. Every action there is a reaction.

Aku kini banyak berubah. Aku luangkan masa mendengar ayat-ayat Al-Quran. Aku tak boleh membaca, namun bukan penghalang aku menghafalnya. Mungkin inilah hikmahnya. Aku dapat lari dari sifat materialistik, sifat keduniaan, dan fokus akan akhirat.

I'm Back



Wah, penatnya. Td kul 5.40 pm bru smpi UiTM Shah Alam, baru lik dr bentong, pahang. aku kena camp kat sne, mmg terbaek. Tmpt dy ok la, just xd coverage tepon. Saket atie kot. Nway, kewajipan sebagai seorang pelajar kne la pergi. Ktrg grak kul 4.30pm arie jmat (janji kul 2.30 tp kul 4.30, gle 2 jam tgu). Smpi kul 7.45pm kt bentong n kne naek looooriiiii kalo nk msuk eco resort coz bas xlpas nek atas. Dok dgr ceramah n ldk dr paksu smpi arie ahad. Air da r sejuk gle bab, sep bek aku da bese mandi air sejuk nie, name pon umah kt KKB kn. So td ktrg grak kul 4.30pm, xd la lme sgt journey to UiTM ktrg. Thanx 4 those yg tolong amek aku kt dc td n thanx 4 ur concern. Kepada kengkawan baru, tego-tego la kt fak t ea. Chaa~


Saturday, 27 February 2010

Bad!!!

Haih, nape bad mood semacam je nie. Da la lme x kuo ngan dy, then aku bad mood plak. Xpe la, mmg aku slalu cmnie kn. Xpe, i'll do wat i do best; majok n being nobody. Dy kn mmg bgus wat 2 things; ignoring handphone n sleep. Aku x kesah da r, yg pntg dy hepi. Kalo aku xd dy hepi pon aku x kesah, sbb sumenye salah aku. Bkn la aku nk salahkan sesape, tp mmg silap aku jugak la kan. Nway, kalo dy bce bnd nie aku just nak ckp I'm sorry for all i've done.

Wednesday, 24 February 2010

Rasa Sayang hei!!

Today is 24th February, 10 days after my last post. Nothing interesting happened yet to me, waiting for something that really keep me going. However, last night was a blast. It does not happened to me, but to Emi. Yesterday was his birthday, so as usual we prepared ourself to celebrate it. They prepared a pile of water from an unknown source with something disgusting in it, and yes it smell like shit. There were eggs, flour, budu(yes, kelantan mari), and it all went to Emi. First he's hiding in the toilet, but after they persuade him, he's pasrah with the upcoming event. They push him into the toilet and sing a birthday song before smashing the eggs, showering him with budu, flour, and last but not least the pile of devil. It smells horrible, Emi was vomiting after being showered. It was fun and disgusting at the same time, the smell of the pile of devil make me had a headache. So, last night was an early night for me. Bdw, Happy Birthday Emi.

video

Sunday, 14 February 2010

Yes!

Yes, smpi jugak aku kt umah yg ku sygi beralamatkan No 197 Taman Juta 44000 Kuala Kubu Bharu Selangor. Aku gerak kul 8.45 n smpi lam kul 10.20 pg td, non stop 2. Da r bwk skuter, pnt gle bdn. Ble r nk dpt yamaha fz 150i, kalo dpt mmg setengah jam je la smpi umah. Nway, mlm td hajatku tak kesampaian. Ingt nk anta, tp tetibe je ujan. Aku pon tetibe je r tension, melepas je ase. Sepbek ad num taxi, dpt aku anta dy nek teksi je. Tp aku x ekot, dwet xd. Naseb bek smpt smpi stsn bs, pkck 2 mmg pndi crik jln short cut r. Thanx pkck yahya(name driver taxi 2, agaknye). Aku tyme 2 da kt umah da, mnggu je dy grak. Pas bs dy da jln, aku bantai tdo smpi kul 7 lbey td. Tgk kt phone ad msg dr dy, ckp dy da smpi kul 4.30 da. Syukur, sepbek xd pe2. So pengajarannya di sini, gunakanlah jalan raya dengan berhati-hati, ingat orang yang menyayangi anda. ;]

Wednesday, 10 February 2010

Telur!!!!!!!!

Huhuhu, sape x terkejut kalo smpi2 umah jerk dak2 ngah men kejo2. ingt gado ke pe, upe-upenye nga celebrate burfday amirul. mmg happening kot mlm 2, dkt sa2 papan gak telur hbis. tyme 2 dowg nga wat bbq, so alang2 smbut skali r burfday dy. pas 2 ad jgak kek chocolate indulgence n new york cheese cake, mmg muak kot mkn. tyme mkn 2 pon dak2 leh bantai men bling telur g, sep bek ak xkne telur sesat. kalo kne mmg saket r nk bsuh, huhuhu.



Sunday, 7 February 2010

Happy Birthday cyunk!!!




Wah, mlm td smbut burfday cyunk kt umah aku. alang2 ade bbq bek trus je smbut, tul x. b4 dat ktrg g i-city, mmg siyes siyes weh lawo. rugi r kalo korg xg, berbaloi kot. nway, back to the story. aku bwk dy jln2 kt si2, mmg aku terpegun r. dy sbb da pnh pegi kn sbb 2 xnmpk terpegun sgt, hehehehe. pas 2 ktrg jln g bhgn blkg i-city 2, ad lg pkok2 nie. dy wt cm snowing plak, wt kt blik aircond. sgt lawa weh, aku da brape kali ckp lawa mmg aku xtau r. aku kalo nk bwk korg sume mmg xleh r, nek skuter je kot aku. korg pndi2 r adjust kete bwk g s.alam, t aku guide r. tp dtg mlm ea, mmg lawo. kalo dtg siang dy x bkak pkok 2, nk jimat electric la ktekn. nway, after dat aku blik umah amek kete n amek lg 2 org dak2 claz aku, pas 2 bru g lik umah aku. smpi2 aku knalkn la geng2 aku kt awek aku, dowg cm ok jerk. tp ad la segan2 skit, bese r tuh. ayam mlm td mmg bertimbun kot, mkn xjgak. da r bau pelik, aku pg td bru pasan. muahahahaha, aku mmg kaki bedal. pas kul 12 2 aku n kwn2 ku nyanyikn lagu burfday kt awek aku, sepbek da sttg ngan dowg. thanx a lot frenz, u r my brothers till death. pas 2 bru aku anta awek aku lek, kul 1lbey gak r. aku ase sgt hepi coz tgk mlm td awek aku hepi jerk, sejuk je hati. i love u so much cyunk..

Friday, 5 February 2010

Mane satu pilihan hatiku??
















Warh,sakit atie gak kalo wat byk2 nie. xtau nk plih yg ne, sume gmpk. bkn puji dri sndri k, tp kalo iye pon ko sibuk nape. hmmm, aku xleh nk plih r, korg tlg plihkn tuk aku. aku kekonpiusan, warghhhhhhhhh.....

Wednesday, 3 February 2010

BBQ~~~




Owh, ad pon skit2 gmbo bbq kt pantai bagan lalang nie. Bertolak dr umah kul 5 jgak r, then sggh kt putrajaya dlu coz nk tgu akk Abe n nk g lcct nk amek akk Mok bru blik dr indon. So grak dr putrajaya dlm kul 6.15 n smpi kt pnti bagan lalang kul 7.50, dkt 2 jam gak la. Sbnrnye g pnti morib, tp smpi2 jerk tgk xd tmpt nk lepak, apatah lagi tmpt letak kete. So ktrg g la pnti bagan lalang yang terletak lebeh kurg 35km dr pnti morib 2, aku da nek penin da nek kete. Aku cian kt Abe je, muke hbs lesu jerk. Yela, dy yg drive kot dr putrajaya 2. Ktrg smpi awl, so ktrg setting r tmpt bbq 2 sume. Yag si Emy smpi2 jerk crik tnds, aku pon tman la dy g toilet restoran seberang jalan sne. Alang2 aku pon melepas skali r. Lagi satu aku sakit atie nk crik ais, tmpt beso nk crik bkn men susah. Aku n Emy dh nk g jln beso r crik ais, upe2nye ad kdi jual ais dkt je ngan pnti 2. Mmg agak sakit atie la. Pas 2 bru la jmpe dak2 laen bru smpi, ktrg pon guide the way la bwk g port bbq. Sume smpi2 muke penat jerk, tp pas mkn sume segar bugar. Menangkap gambo bukan men smpi xd pose nk wat da, t la aku tunjuk gambo dy. Pas 2 lepak2 jap, then dak2 nie boleh bantai men baling selipar kt tepi pntai, coz nk maen air xleh sbb air surut. Xpuas lg 2, dorg bole men rumble plak kt pnti 2. Aku 1st dok tepi jerk, pas 2 kne tarik msuk skali. Mmg pasir r bdn aku. Dlm kul 12mlm ktrg blik, ingt nk tdo tp cncl. Aku nek moto ngan Roy, mmg jd bendera jerk aku kt blkg 2. 160km/h kot dy bwk, mane aku x terbang. Yelakan, org cekedeng jerk. Yang Roy 2 iye la, bdn mantop. Gua x kate gemuk, M.A.N.T.O.P. Sila baca dengan penuh berwaspada. Sampai2 mmg aku bantai mandi + tdo. Puas atie aku arie 2.

Best weh time nie!!



Owh, ini lah 1st time aku men ice skating. Nie time b4 final exam sem lpas, asenye sbb nie la kot aku kantoi, muahahahaha. Tapi ase berbaloi r rase bende alah nie 1st time, sori r lmbt tunjuk gambar. Org baru nk wat blog, bese la. Time nie masing2 x bwk stoking kecuali si dohh, kne la bayar rm7, mahal gler kot. Total sume skali RM36 xsalah aku, lame da kot bende nie. Mase men aku takot gler bab nk gerak, takot jatuh. Bukan takat basah, tapi sakit kot jubo. Memang aku pegang je la handrail kt tepi 2, org nk ckp pe suke atie aku la. Bkn bapak korg sorg bayar cukai, bapak aku pon bayar gak. Btul x kawan2. Anyway, ganda dengan pantas berjaya menangkap kelibat seorang gadis yang kelihatan matang walaupun pada faktanya baru la form 4 taun nie. Pas abis maen 2 dpt la num dy, tapi x tau pon name. Ape da, minx num x minx name. Tapi itu sume jasa Che' Pah kerana memberanikan diri untuk meminta num beliau. Tapi pas hbs 2 sume basah kot, lagi2 kt belah jubo 2. Mmg port baek punye. Tapi Bob mmg dewa ice skating r, mmg terbaek kot. Bukan takat terbaek, mmg terbalik da la. No, literally, he's really turning upside down. Mmg basah kuyup kot dy, hbs lencun. Org men ice skating pki skate, dy pki perut. Mane la x basah, tul x kwn2. Aku ase nk bwk awek aku dtg snie r mgu dpn, mgu dpn burfday dy. Tp tgk la cmne, dwet xd r. Nk bwk dy g ts lg, aku nk pkse dy nek rollercoaster. Dy plak degil, mmg aku lagi suke r dajal. Muahahahahaha....


Kenapa lah jadi macam ni?

Haih, entah macam mana entah aku boleh kena semelsela nie. Tension jugak la, buat penat aku je nak main tarik tali dengan hinus nie. Ape kes, nie x boleh biar nie. Dekat seminggu jugak r kene, dak2 umah aku pon da start kene. Tapi nasib baik boleh kuo lg, kalo x mmg dok memerap je la aku kt lam blik nie. Lame2 bole jd ayam bbq nie. Sebut sal bbq tringat lak kt bbq arie 2 kt pantai bagan lalang, plan nk g pantai morib ntah cmne r boleh g sane. Xpe, yg penting kerjesama. Eh, bukan. Yang penting puas hati kot, sodap plak 2. Muahahahaha, jangan marah sape yg x pat mkn. T ad mse len korg lak mkn xd aku. Sori ea, gambo xdpt lg r. T da ad aku upload k, jgn sdey2. Abe, jgn lupe minx gambo kt abg ko.


Ah....

Hai, ase penat lem mcm jerk arie nie. xtau r sal, ak pon konpius gak r. yg penting, ak n awek ak da mula memahami antre satu sme len. b4 diz ktrg ad skit2 la conflict, then skunk suda ok. all thanx to me. hehehehhehehe, xd la. sume sbb my cyunk is so understanding. tp dwet nk kong da, ujung mgu nie nk belikn dy present. camano, tp pndi2 la ak korek dwet nie.

<--aku nk belikn kpale bear nie la,ok x??

1st tyme beb..


Ok kwn2, skunk abg nk cerita sumting nie... b4 2 abg nk tnye, sape2 yg x thn kncg ke berak ke angin ke bek g tnds skunk coz cte abg nie agak jaat gak r, tp kowg jgn pk bnd len ea.. abg bkn jaat "jaat", just jaat bese2 je.. tp tepuk la tgn dlu, bru abg cte... da tepuk da, sekian time kaseh... mauahahahahahahha,i2 la cte dy... bengong punye abg, nk cte cm kmbg, bek sy soh beruk kt dlm tasik 2 cte, apara.... nie blog 1st ak, beri tunjuk ajo ya...

;]


muahahahahhahahahaha!!!!

owh,blogger yg ku sayangi, tp aku lg syg dia... kn syg.muahahahahaha....anyhow, diz is my 1st blog after being born into diz world on 2nd julai 1990... ak bkn tau nk taip pe pon,layan jo la... kalo korg ad pe2 nk komen gtau dpn2 ea,kalo kutuk blkg t kena tulah... muahahahahaha